Ebbe Silva

27 nov 20212 min.

TREK Roscoe 6 Phat Test. Funkar den för tyngre cyklister?

Trek Roscoe 6 är en rolig och stabil cykel som förtjänar en bättre gaffel. Funkar den för överviktiga nybörjare? Jag undersökte, testade och kom på 6 anledningar som gör den så kul.

VÄSTERÅS 2021-11-27

Instegs-mountainbike med bra viktgräns och mångsidighet.

Trek Roscoe 6 har en viktgräns på 136 Kg vilket är tilltalande för dig som väger en bra bit över 90kg . Roscoe 6 är en instegs-MTB med fokus på lättare stigscykling, men som också lämpar sig för vardagsbruk. Cykelns mångsidighet är överraskande bra, den har även pakethållarfästen!
 

Var inte rädd för ordet "instegs". Hela TREK Roscoe utbud (6-9) har en bekväm geometri som hjälper dig att lära dig precis allt du vill inom mountainbike cykling innan det är dags för uppgradering! Du växer med den, och risken finns att nästa cykel blir också en Roscoe, då alla andra Roscoe modeller (7-9) har bättre gafflar som lämpar sig bättre för överviktiga.

Det med gaffeln alltså... Spiralfjäder eller luft? Vad ska vi tyngre ha?

Gaffeln på TREK Roscoe 6 är en SR Suntour XCM 32 spiralfjäder modell listad av tillverkaren som "casual MTB", med andra ord skulle den passa bättre för lättare cyklister. Bästa läge för mig som överviktig var "låst" utan någon dämpning alls. Gafflar med spiralfjäder är ingenting för tyngre cyklister. De erbjuder ingen bra möjlighet att justera dämpningen efter cyklistens vikt som en luftgaffel gör. En icke-justerbar gaffel vill gärna katapultera dig över styret, en bra sådan ger dig full kontroll över terrängen och diverse omständigheter. Är du överviktig och ska köpa en Roscoe 6 - uppgradera gaffeln eller köp en Roscoe 7,8 eller 9. Det är värt pengarna (och din säkerhet som tyngre cyklist).

6 anledningar som gör TREK Roscoe 6 en rolig och kul cykel

Lås gaffeln och då kommer cykeln till liv! De breda däcken tar det värsta av vibrationerna, och du får direkt input och mer kontroll! Efter jag låste gaffeln förstod jag bättre TREKs tankar med cykelns geometrin, sittställning och mer. Det är en kul cykel med många positiva sidor förutom priset! Leendet kom tillbaka på en gång!
 

  1. Den klättrar nästan bättre än min XC cykel.

  2. Hisspinnen (Dropper sadelpost) håller min vikt (144Kg), lyxigt!

  3. Shimano Deore 1x10 växlarna fungerar felfritt. (11-46 Kassett).

  4. Cykeln är mycket stabil i alla lägen (med låst gaffel om du är tyngre än 100kg).

  5. Bromsarna kräver medvetenhet men är bra.

  6. En mycket bekväm och rolig cykel.

Svårt att lämna tillbaka

Som det är varje gång jag testar en ny cykel känns det alltid som jag vill testa ytterligare, cykla på olika platser, med mindre eller mer lufttryck i däcken, ja cykelpassionen slår hårt! Men gaffeln alltså... Bäst jag behåller suget och hoppas av någon av er har bra kontakter med TREK så jag kan testa en Roscoe 7-9. Vilken TREK cykel skulle du vilja se mig testa?
 

Mer information

Cykel: TREK Roscoe 6 L

Cyklist: Ebbe Silva. Längd: 187cm. Vikt: 144 Kg
 
Medlem: Cykelfrämjandet.

____________________

Powered by Medevi Sport .

    8