top of page

Sponsra en överviktig cyklist?

Uppdaterat: 9 dec. 2020

Vi söker cykelpartner inför 2020 och kollar cykelkulturen i Sverige. Vem skulle vÄga sponsra en överviktig cyklist?


AffÀrer, mÀrken, cykeltillverkare, cykelindustrin i allmÀnhet har fyllt cykelkulturen med bilder av vÀltrÀnade kroppar och lÄnga smala cyklister samt bidragit till en idealbild som skiljer sig frÄn det vardagliga och ibland skapar oro och Ängest bland en stor del av populationen som faktiskt cyklar och har annat Àn cykelmodellernas kroppar.


Inkludering i marknadsföringen Àr en vÀxande tendens inom modevÀrlden.

Nike, till exempel, har lyckats stort med inkludering och större variation. Men, varför ska cykelvÀrlden nÀstan alltid vara sist att hÀnga med?

Cykelpartner 2020 - Ett socialt experiment


XL Biking har besökt olika affĂ€rer och skrivit till nĂ„gra mĂ€rken i Sverige och Norden med förslaget om cykelpartnerskap. Vi vill utvidga bilden av en normal cyklist, bredda ut perspektivet inom cykelkulturen och bidra till att fler kĂ€nner sig vĂ€lkomna in i cykelsporten som likvĂ€rdiga, jĂ€mbördiga utövare. Det finns utrymme för fler och mĂ„nga kan cykla med stor fördel för den egna fysiska och sociala hĂ€lsan. Varför begrĂ€nsa cykelsporten? Är industrin sĂ„ girig att den vĂ€grar att tillverka produkter till ALLA cyklister? Är ledarna sĂ„ trĂ„ngsynta att den enkla bilden av en glad överviktig cyklist anses hotande för verksamheten? Är det sĂ„ farligt att sponsra en överviktig cyklist? FortsĂ€ttning följer!

XL Biking arbetar för en mer demokratisk, tolerant, icke-diskriminerande, jÀmstÀlld, inkluderande och öppen cykelkultur. Du kan göra skillnad: cykla, posta pÄ Instagram och sociala medier. Du Àr vÄr inspiration!

Resultatet kommer

Under min tid som juridikstudent pÄ högskolan var

bemötande ett sÀrskilt intressant studieomrÄde bÄde i vad det gÀller sociala myndigheter och

konsumentlivet. SÄ i alla samtal med affÀrerna

mÀrkena och tillverkarna gjorde jag en enkel

bedömning av detta. Alla förutom en kÀnd

cykelkedja bemötte oss med respekt, entusiasm,

cykelglÀdje, stort intresse, underbar kundtjÀnst och

trevliga förslag.


Skulle de vÄga sponsra? We will see...


Är du och din affĂ€r / mĂ€rke intresserad av bidra till en bĂ€ttre cykelkultur i Norden?


Tveka inte, ta kontakt med oss pÄ xlbiking@gmail.com och bli vÄr 2020 cykelpartner! Vi befinner oss i en spÀnnande stund i vilken flera kontakter knyts och drömmen om att placera Sverige i vÀrldens cykelkarta knyts ihop med stöd av samhÀllsaktörerna och företagskonsulter.


Det Àr kul att cykla! HjÀlp oss bidra till att flera gör det! Tusen tack! VÀnliga, stora, runda, entusiastiska hÀlsningar, - Ebbe Silva

XL Biking.




0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page