top of page

NanoÀventyr

Uppdaterat: 9 dec. 2020

Det har pratats mycket om mikroĂ€ventyrer i gravel bike kretsarna bĂ„de pĂ„ sociala medier och bland cyklister, nĂ„got slags Ă€ventyr dĂ€r man sover över en eller ett par nĂ€tter i skogen eller nĂ„gonstans hemifrĂ„n med light packning pĂ„ cykeln. Än har jag inte testat trots nyfikenheten, men nĂ„gra hĂ€rliga nanoĂ€ventyrer har jag varit med om.



NanoÀventyrer med familjen eller sjÀlv Àr ett underbar sÀtt att ladda inför veckan.

Vi packar ramvÀskan med yxa, morakniven, tÀndstÄl, och fuskar lite med en tÀndare, stearinljus och papper, för eld ska vi göra och kan inte vÀnta en evighet. I sidfickorna reser en powerpack till mobilen, reparations kit, sjÀlva mobilen, och annat mindre. I den berömda och kanske en aning förskrÀckliga USA resvÀskan i trÀ har vi packat maten och tillbehör för tillagning.


MÄlet Àr SÄgdammen i nÀrheten av Skultuna, VÀstmanland, ett litet naturomrÄde som bjuder pÄ rikt naturliv i form av diverse fÄgelarter, bÀver, vildsvinen, rÄdjur, kronhjort och annat. Vi har varit dÀr förut med bilen och pratat med mannen bakom det hela: Gert Ericsson en riktig eldsjÀl som bÄde skapat och byggt fÄgeltornet och broar i omrÄdet. Vi brukar hugga/ köpa lite ved och lÀmna dÀr till nÀsta personen som ska dit och grilla eller övernatta i vindskyddet - ett sÀtt att bidra till verksamheten. (LÀs ett inlÀgg om Gert hÀr: https://www.natursidan.se/nyheter/hans-livsverk-har-forstorts-gang-pa-gang-nu-ar-det-storre-an-nagonsin/




Det gÄr en fin cykelvÀg mellan VÀsterÄs och Skultuna, den tog vi. Det var rejÀlt blÄsigt hela vÀgen dit och vi kÀmpade emot sÄ gott vi kunde. Efter en kort paus vid Skultuna Kyrka bestÀmde vi för att ta grusvÀgen runt Skultuna och försöka att undvika vinden en aning. VÀgen var nÀstan all torr och en enkel match för min Sequoia och sonens Diverge, dottern cyklade pÄ en hybrid frÄn Crescent som ocksÄ fixade gruset utan


problem. Vi cyklade förbi Skultuna bruk och Å-cafĂ©t som Ă€r definitivt vĂ€rt ett besök! Doften av nybakade bullar och kaffet frestade oss att ta efterrĂ€tten först och sedan Ă€ta lunch i Skogen. Vi cyklade vidare, dock.


Å-CafĂ©t bjuder pĂ„ mysiga vyer och gott fika Ă„ret runt

VĂ€l framme var det dags att elda lite och grilla burgarna och korvarna som fanns med i USA vĂ€skan. Det blĂ„ste fortfarande, men vi lyckades ganska bra! Vi pratade om livet, om framtida studieval och mycket annat. Vad skönt att sitta dĂ€r och tĂ€nka pĂ„ att allt kommer att förĂ€ndras inom nĂ„gra veckor dĂ„ blomstertiden kommer. Är inte livet likadant? Vi törs tro att det Ă€r sĂ„, oavsett de grĂ„a och trista som ibland hĂ€nder oss finns det alltid nĂ„got att se fram emot!

Jag vill uppmuntra dig att gÄ pÄ ditt eget nanoÀventyr. Det behöver inte ske i skogen, men nÄgonstans du gillar att vara eller önskar att cykla, gÄ eller Äka till. Ta vara pÄ din tid, ta hand om dig, gör det ensam eller med andra - men, gör det. I den hÀr nano Àventyret kÀndes det speciellt skönt att strunta i Strava, glömma bort blickarna och kommentarerna om "den tjocka cyklisten" och fokusera pÄ kÀrleken jag fick frÄn mina vuxna barn, frihetskÀnslan ute i naturen, och nanoÀventyrskÀnslan! Det vÀrmer, de Àt gott! Det ska kÀnnas bra att leva!


0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page