top of page

CykelklÀder som funkar för överviktiga

Uppdaterat: 12 mars 2023

Det finns cykelklÀder som funkar för överviktiga, vi har testat flera plagg frÄn mÀrken som förstÄr att vi behöver en cykelindustri som befriar istÀllet för att begrÀnsa. HÀr hittar du nÄgra av dem och Àven nÄgra alternativa lösningar. Du fÄr klÀ dig som du vill.


VÄSTERÅS. 2023-03-11

Hoodie frÄn Dressmann XL. Cykelbibs (insidan) och cykelshorts: Aerotech Designs.

Du fÄr klÀ dig som du vill

Du fÄr klÀ dig som du vill med klÀder och stil som passar just dig. Lyssna varken pÄ stilpatrullen eller pÄ velominatis som himlar med ögonen nÀr de ser en större person i funktionsklÀder avsedda för cykling. Du ska visst njuta av cykelsporten precis som alla andra, och om det inte finns klÀder som passar dig Àr det inte ditt fel! Cykelindustrin har fortfarande en skev bild av vad en cyklist Àr, men vi finns för att visa att varje kropp Àr en cykelkropp. Nu till klÀderna.


Aerotech Designs

Amerikanska Aerotech Designs har flera plagg som gÄr att kombinera fritt och bygga en egen look. Vi har testat och tycker att tröjorna kunde ha varit en aning bekvÀmare men deras bibs och shorts Àr bra! Rent allmÀnt Àr de bra för sköna turer och gruscykling men vÀlj noga om du tÀnker köra VÀtternrundan med dem. Deras hemsida hittar du hÀr.

Aerotech Dry Loose Fit tröja. Aerotech multisport shorts.

Fat Lad At the Back (FLAB)

Brittiska FLAB har intressanta klÀder för alla cykeldiscipliner. Eftersom jag cyklar mest grus blev jag förtjust i deras Tech T-Shirt som Àr fukkttransporterande och andas. Kolla gÀrna hela kollektionen som har bra klÀder för kvinnor och mÀn. Klicka hÀr för deras sida. De har mÄnga intressanta tröjor som gÄr att köra motionslopp med.

FLAB Tech T-Shirt.

FLAB vÀst och lÄngÀrmad cykeltröja.

Gonso

Det Àr inte mÄnga som kÀnner till tyska Gonso, vilket Àr lite synd för de gör fina cykelklÀder som gÄr Àven att tÀvla i. Dessutom finns de ofta pÄ Bikester och ROSE bikes hemsidor, vilket gör att man skippar tullen om man bestÀller via dem. De har Àven vadderade cykelkalsonger vilket jag misstÀnker kommer att göra cykelpendlarna glada. Gonso har fina cykelbibs, shorts och vinterplagg som hÄller lÀnge och ger valuta för pengarna.

Gonso cykelbibs Àr bekvÀmma och varar lÀnge.

Santini

Det Àr en aning svÄrt att fÄ tag i Santini klÀder i större storlekar, de finns men syns sÀllan pÄ svenska hemsidor. Hittar du dem passa pÄ att investera direkt! De mÄ kosta lite mer, men nu pratar vi premium klÀder som sjÀlvaste Peter Sagan kör med. Var inte rÀdd för Santinis cykelbyxor, de ska sitta lite tajt och det Àr meningen eftersom de ska fungera som kompressionsstrumpor och det gör mycket skillnad under lÀngre turer har jag konstaterat. Santinis tröjor har Àven olika grader solskyddsfaktor vilket Àr bra pÄ sommaren.

Sonen var nog avis pÄ min Santini tröja.

Hitta din grej

Glöm aldrig att du inte behöver cykelklÀder för att rÀknas som cyklist! De Àr bara funktionsplagg som underlÀttar för dig att göra det du tycker om - din sport, din passion, din cykelglÀdje - cyklist Àr du redan! Kombinera, experimentera, hitta din grej, din egen kÀnsla! Ibland rÀcker det med att slÀnga pÄ sig första trÀningströjan man ser, ett par cykelkalsonger, shorts och ute Ä grusa!! LÄt ingenting slÀcka din eld!

Tröjan: Dressmann XL. Shorts: Aerotech. Kalsipperna: Gonso.

Mina 5 cents och tips för andra överviktiga

Som supertung cyklist (145 Kg) hade jag inte kunnat njuta av cykelsporten utan gedigna cykelklÀder. Visst gÄr det att cykla utan dem, ja det gÄr, men nÀr turerna blir tÀtare och lÀngre kommer det att kÀnnas. Det Àr en stor skillnad att cykla 210 km i jeans och cykla samma strÀcka i cykelklÀder avsedda för ÀndamÄlet. Scrolla för nÄgra tips.

Vi drar till Falun sade Bengan.

  • Har du inte anvĂ€nd cykelklĂ€der förut kommer det att kĂ€nnas en aning mĂ€rkligt, men testa för all del, ge inte upp.

  • TvĂ€tta dina cykelklĂ€der strax efter varje runda, följ instruktionerna noga.

  • Det finns videos pĂ„ YouTube som visar hur du tar pĂ„ dig dina cykelklĂ€der.

  • AnvĂ€nd inte vadderad cykelbibs med kalsongerna pĂ„.

  • VĂ€lj inte för stora cykelbibs. Hellre lite tajt Ă€n för lösa som klumpar ihop och skaver.

  • Lyssna inte pĂ„ andra som sĂ€ger att större personer inte ska ha cykelklĂ€der pĂ„ sig.


Vad tycker du? BerÀtta gÀrna om du kÀnner till andra mÀrken som gör klÀder som passar, helst frÄn 3XL och uppÄt - vi behöver veta mer och ta kontakt med dem! TrÄkigt nog sÄ har Specialized köpt Machines For Freedom och avvecklade dem. Machines gjorde klÀder för plussize kvinnor och vi hade kontakt med dem förut. SÄ, om du vet mer om cykelklÀder för plussize, berÀtta för oss och andra! Tusen tack!! ____________________

XL Biking powered by Medevi Rumpsalva, Aerotech Designs och FLAB.

Gillar du inlÀgget? Bjud skribenten pÄ en kopp kaffe hÀr.

1 kommentar

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page