top of page

Velospeed Bikecenter blir XL Bikings Local Bike Shop (LBS) 2020.

VÄSTERÅS 2020-01-27

Relationer Àr allt, och XL biking vill gÀrna att varje överviktig cyklist ska hitta en LBS de kan lita pÄ. Det ska kÀnnas tryggt och bra att handla och serva vÄra cyklar!


LÄGET ÄR BRA FÖR ÖVERVIKTIGA CYKLISTER


CykelvÀrlden förÀndrades pÄ allvar nÀr fenomenet "Gravel Bikes" anlÀnde. Mer Àn en trend dessa cyklar fyller en lucka som kan vara svaret för överviktiga cyklister som söker en cykel som lÀmpar sig till motion, pendling, trÀning, vardagsbruk, lÀttare stigar, landsvÀg och grusvÀgar! TÄligare Àn vanliga landsvÀgscyklar och lÀttare Àn Mountain Bikes, grushojarna har rÀddat mitt liv frÄn flera hÀlsoproblem! Nu ÄterstÄr bara en sak: att vÄga ta sig till affÀren! Vi överviktiga har ofta handlat cykelprylar pÄ nÀtet, men att köpa cykel pÄ nÀtet kan vara en dyr affÀr om man inte har tillrÀckligt kunskap om sina egna mÄtt, cykelns geometri, grundlÀggande bike fit, gÀllande priser för komponenter, typer av bromsar, vilka fÀlgar hÄller bÀst för ens vikt, ja allt som en bra cykelaffÀr med kunnig personal kan lösa tillsammans med en. Inget fel med att köpa cyklar pÄ nÀtet, det gÄr utmÀrkt, dock pÄstÄr jag att det kan inte mÀtas med att ha en bra relation med en cykelaffÀr man kan lita pÄ! (LÀs gÀrna vÄr artikel om bemötande hos flera LBS.)

RÄTT CYKEL FÖR UPPDRAGET


Som gruscyklist har jag naturligtvis blivit frestad flera gÄnger att slÀnga in hojen pÄ smÄ och leriga MTB stigar i skogen. Det gick inte fort och cykeln "klagade" lite. Det var roligt, men det kÀndes efterÄt. Min gravel bike funkade och kÀmpade med bravur uppför och nedför, men jag kan bara ana hur mycket bÀttre hade det varit med en riktig Mountain Bike istÀllet! Efter nÄgra samtal med grabbarna pÄ Velospeed insÄg jag att om man vill bestiga skogsbackar, rötter, rock gardens med vassa stenar och nÄgra plötsliga droppar med tveksamma landningar blir det sÀkrast pÄ en MTB! Cykelvasan nÄgon?


"Det gÀller att veta hur man vill cykla och vilket

underlag man kÀnner sig bekvÀm med. MÄnga

anser att MTB bjuder pÄ en rolig och tuff

trÀningsform som kan ge bra teknik och balans,

man blir en bÀttre cyklist helt enkelt"

Sade Tomas Petterson som jobbar pÄ Velospeed

och Àven leder vissa MTB grupper som trÀffas pÄ

affÀren. Tomas har stor erfarenhet av Bianchi

Cyklar, bÄde MTB och LandsvÀg, och pratar gÀrna

trÀning ocksÄ!



UPPSKATAD AV CYKELKLUBB

VCK, VÀsterÄs Cykelklubb, har nyss haft sin klubbkvÀll pÄ Velospeed tillsammans med klÀdleverantören Bioracer.

Samarbetet ledde till oÀndliga möjligheter att prata cykel och Velospeeds Àgare, Reza Nazari, sÄg till att klubben fick bra erbjudanden och utomordentlig service. Som bloggare fick jag möjlighet att följa Reza under ett samtal med en kund som tillhör klubben om Bianchis nya landsvÀgscyklar - och visst blev jag sugen pÄ att testa dem!


Vi Àr glada att har hittat Velospeed hÀr i VÀsterÄs och ser

fram emot Äret med dem. Det kÀnns tryggt att ha en LBS

som bryr sig och vill göra allt för att hitta bra lösningar

tillsammans med kunden. Kör gÀrna förbi och lÀr kÀnna

dem, dela gÀrna deras lÀnk: VELOSPEED och gilla dem pÄ

sociala medier. Ingen LBS funkar utan kundens stöd! Har ni lyckats hitta bra cykelaffÀrer? XL Biking ta gÀrna

emot tips och lyssnar pÄ din erfarenhet av dem.

Hör av dig, din feedback Àr viktig och uppskattas!

Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride!


- XL Biking.

0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page